post

Krajem oktobra u Beogradu je održana konferencija BUSINESS BRIDGES 2016 – događaj u čijem je fokusu bila među-sektorska saradnja.
Cilj ove konferencije koju je organizovala Asocijacija Srpskih Klastera (ASKA), uz podršku USAID-a bio je da na jednom mestu okupi predstavnike privrede iz različitih sektora kako bi zajedno razgovarali o saradnji između različitih industrija i izazovima koje takva saradnja donosi.
Konferenciju je otvorila državni sekretar Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić koja je istakla značaj međuresorne i sektorske saradnje, koja, prema njenim rečima, zapravo predstavlja preduslov za razvoj novih oblasti.
Tokom panela prisutni su imali prilike da se informišu o glavnim preprekama u među-sektorskoj saradnji ali i o svim prednostima koju ovakva saradnja donosi.
Primena ICT rešenja u agrobiznisu je poslužila kao dobar primer svim onima koji razmišljaju da uvedu ICT i u druge industrije i iskoriste neke od dostupnih fondova za pilotiranje svojih ideja.
Na B2B marketu kompanije članice ICT klastera su predstavile svoja rešenja namenjena finansijskom, poljoprivrednom, prehrambenom i turističkom sektoru, kao i niz rešenja koja pomažu kompanijama da unaprede svakodnevne poslovne procese.
Pored razmene ideja, dodatni akcenat stavljen je i na poslovnu saradnju između sektora, pa su tako učesnici pored razgovora tokom neformalnog networkinga, dodatno imali priliku da se predstave jedni drugima u toku B2B speed dating dela konferencije.
Zahvaljujemo se svim prisutnima koji su sa nama podelili svoja iskustva i primere dobre prakse!

Prezentacije sa konferencije možete pronaći na linkovima u nastavku:

Galeriju fotografija potražite na našoj facebook stranici.