post

Poziv za učešće na Poslovnim susretima metalaca Srbije

 

logo vmcvmc-logo-big

Poslovni susreti metalaca Srbije organizuju se sa ciljem uspostavljanja poslovne i komercijalne saradnje između kompanija koje posluju u metalskom sektoru Srbije i otvoreni su za sve kompanije i MSPP iz zemlje i inostranstva.
Susrete organizuje  Vojvodina Metal Klaster, Poslovno udruženje sa preko 180 članova,
u okviru projekta SoK -Sinergija znanja i novo zapošljavanje u konkurentnim MSP, koji je podržala Kraljevina Norveška preko projekta ” Norveška za Vas- Srbija”.

 

Poslovni susreti trajaće dva dana, sa početkom u četvrtak 19.08.2021. od 14:30h, dok će drugog dana , 20.08.2021. otpočeti u 10:30h.

 

On-line prijave mogu se izvršiti na platformi  https://trebamtrebas.talkb2b.net/ , a detaljne

informacije u  vezi sa  prijavom i učešćem mogu se pronaći na

linku: https://trebamtrebas.talkb2b.net/sr/page/25/Kako+B2B+funkcionise

 

Agenda događaja dostpna je na sledećem linku

https://trebamtrebas.talkb2b.net/sr/page/2/Dnevni+red

 

 

Učešće je bez kotizacije

 

 

 

Rok za prijavu /registraciju je 18.08.2021.

Datum : 19. – 20.08.2021.

Mesto: Hotel NAIS, Auto-put Niš-Beograd bb

 

 

 

post

Konferencija – On-line B2B sastanci malih i srednjih preduzeća iz metalne industrije

U okviru projekta ITC Mind- Inovativni i tehnološki centar za metalsku industriju, 22. septembra 2020, Vojvodina Metal Klaster sa partnerima SzSzC Deri Miksa iz Segedina i Edukativni trening centar iz Novog Sada organizuje On-line B2B sastanke između malih i srednjih preduzeća iz metalne industrije. Podršku u realizaciji događaja je pružila Evropska mreža predzetništva Srbija, Kancelarija Poslovnog inkubatora Novi Sad.

Pozivamo Vas da uzmete učešće na ovim On-line poslovnim sastancima kako bi ste pronašli nove poslovne partnere u zemljama učesnicama ovog događaja.

Obavezna je vaša elektronska registracija. Registracijom na ovu platformu imaćete mogućnost da odaberete za razgovor partnere u skladu sa svojim poslovnim interesima, nakon čega ćete dobiti spisak zakazanih sastanaka dan pre događaja. Biće zakazani sastanci u trajanju od po 25 minuta u periodu od 10 do 14 sati. O okončanom spisku i rasporedu sastanaka, učesnici će biti obavešteni E-mailom pre samog događaja.

Osnovne ciljne grupe su kompanije koje rade u metalskom sektoru ili usko sarađuju sa njima: velike kompanije , mala i srednja preduzeća i preduzetnici, inovatori, pronalazači, naučne i razvojne institucije. Događaj je otvoren i za povezane sektore: predstavnici evropskih i nacionalnih institucija, banke, Inovacioni fondovi, osiguravajuća društva, poslovni andjeli i dr.

Učesnici On-line B2B platforme će biti iz : Srbije , Mađarske, Rumunije, Češke, BiH, Makedonije, Crne Gore, Hrvatske, Slovenije, Austrije, Nemačke, Francuske, Španije, Turske i drugih zemalja Evrope.

Napomena: Na platformi imate uputstva za korišćenje i realizaciju On-line sastanaka (tab BigBlueButon)
Za efikasan rad i elektronsku komunikaciju obezbedite :dobru internet konekciju; zvučnike; kameru (opciono); internet pretraživač GOOGLE CHROME ili MOZILLA FIREFOX. (detaljno opisano na platformi u (tabu BigBlueButon)

Prijave za Konferenciju – On-line B2B možete izvršiti preko linka: https://itcmindb2b.talkb2b.net/
Radni jezik poslovnih susreta je engleski ili prema dogovoru učesnika.

Pored učešća na poslovnim susretima, registrovanim kompanijama biće omogućen uvid u uspešne primere otvorenih inovacija realizovanih kroz projekat ITC Min.

Rokovi:

  • 25. avgust – 20. septembar 2020 On-line registracija
  • 6 – 20. septembra 2020. Zakazivanje On-line sastanaka
  • 22. septembar 2020. On-Line sastanci
  • 15. -23. septembra 2020. Promotivne prezentacije inovacija i rezultata projekta
post

ASKA na SEE-IT SUMMIT-u

Predstavljamo SEE IT SUMMIT – 1. Internacionalni sajam sa konferencijskim i pratećim programom za IT –Telekomunikacije – Inovacije – “Internet of Things (IoT)” i Igrice

Od 7. do 9. novembra 2018. godine – 150 internacionalnih izlagača, 2000 posetilaca 1000 krajnjih korisnika okupiće se u Novom Sadu uz sveobuhvatni izlagački program koji će biti upotpunjen sa 15 tematskih konferencija, HR ICT, radionica i B2B sastanaka i poslovnih susreta, NEXT ICT GENERATION SERBIA programom, WOMAN IN IT programom i programom za Startap kompanije.

Asocijacija Srpskih Klastera podržava ovaj samit i poziva sve zainteresovane da više informacija o temama i učesnicima pogledaju na zvaničnom sajtu događaja www.see-it-summit.com.

Takođe Vas pozivamo da se besplatno registrujete na Enterprise Europe Network B2B i Matchmaking-platformi .Ovo će vas kvalifikovati da prisustvujete sastancima tokom sva 3 dana SEE-IT -Samita, Od 7. do 9. novembra u Novom Sadu. Registruj se

aska-suporter

post

Konferencija za medije: Izazovi i potencijali modne odevne industrije u Srbiji

Jedan od osnivača Asocijacije srpskih klastera,Klaster FACTS i Unija poslodavaca Srbije Vas pozivaju na konferenciju za medije:

IZAZOVI I POTENCIJALI MODNE ODEVNE INDUSTRIJE U SRBIJI

Utorak, 06.06.2017. godine u 12.30 časova

Unija poslodavaca Srbije, Stevana Markovića 8,  Zemun

 

O izazovima i potencijalima modne i odevne industrije govoriće Slađana Milojević, direktorka Klastera FACTS koji okuplja najznačajnije brendove srpske modne i odevne industrije ( AMC, Artex, Beba kids, Brem, Garmen, Ivatex, Ivković, Jasmil, Kika, Leonardo,  Luna, Mona, Modni studio Click, Đukić, Tib Stil, Stig, Tiffany, Zora sport, Maruška, Snatex) dok će ispred Unije poslodavaca Srbije govoriti predsednik UPS, Nebojša Atanacković.

 

Slađana Milojević, koja je ujedno i predsednica UO Asocijacije srpskih klastera, posebno će se osvrnuti na poziciju tekstilne industrije danas u EU, na pravce razvoja u budućnosti, na poziciju srpske tekstilne industrije i ulogu Klastera FACTS (Klaster modne i odevne idustrije Srbije).

 

U nastojanju da zajednički unaprede uslove poslovanja u grani tekstilne industrije Srbije Klaster FACTS i Unija poslodavaca Srbije potpisaće Sporazum o pristupanju Klastera Uniji poslodavaca Srbije.

 

Predviđeno je da potpisivanje Sporazuma i davanje izjava za medije traje pola sata.

 

S poštovanjem,

 

KLASTER MODNE I ODEVNE INDUSTRIJE SRBIJE I UNIJA POSLODAVACA SRBIJE

post

VMC na Poljoprivrednom sajmu

Sa velikim zadovoljstvom Vas obaveštavamo da će Vojvodina Metal Cluster prvi put nastupiti sa svojim članicama na POLJOPRIVREDNOM SAJMU od 13. do 19. 5.2017.godine u Novom Sadu.

Ovim putem Vam želimo uputiti poziv da ih posetite na ŠTANDU 114 I.

Takođe, Novosadski sajam i Evropska mreža preduzetništva Srbije – Privredna komora  Srbije i Poslovni incubator Novi Sad organizuju Međunarodne poslovne susrete  AgroB2B@NS Fair koji će se održati tokom trajanja Poljoprivrednog sajma u Novom Sadu, 15. maja 2017. godine.

post

“SEE Automotive Conference – Connect & Supply 2017″

Veliko nam je zadovoljstvo da Vas pozovemo na konferenciju “SEE Automotive Conference – Connect & Supply 2017″ koja će se održati u Novom Sadu, a koju organizuje  Automobilski klaster Srbije.

Datum: 11-12.04.2017

Mesto održavanja: Master Centar, Hajduk Veljkova 11, Novi Sad, Srbija (http://www.sajam.net/live/Congress+Centre/Facilities)

Nakon  uspešno organizovalne konferencije prošle godine, ove godine se očekuje više od  250 učesnika iz 150 kompanija iz zemalja jugoistočne Evrope, kao i više od 15 govornika – predstavnika vodećih OEM i TIER1&2 dobavljača iz Evrope.

Konferencija će obrađivati sledeće teme:

  • Pregled automobilske industrije – trendovi i budući planovi OEM-ova i TIER1&2 kompanija
  • Poslovanje u regionu jugoistočne Evrope
  • Nabavka – izazovi i potencijali za dobavljače iz Jugoistočne Evrope
  • Istraživanje i razvoj, i inovacioni potencijali u regionu (ICT)
  • B2B sastanci

koje će predstaviti predstavnici kompanija FIAT, SUZUKI, PSA, Sigit, PMC, Adiente, Federal Mogul, Grammer, Hidria, Fori Group, Magneti Marelli … i mnogi drugi. Predstavnci ovih kompanija će uzeti učešće i u B2B sastancima

Tokom konferencije će biti obezbeđen simultani prevod.

Na sajtu www.seeautomotive.com možete pratiti sve novosti vezane za konferenciju.

post

BUSINESS BRIDGES 2016- potvrđen značaj među-sektorske saradnje i razmene ideja

Krajem oktobra u Beogradu je održana konferencija BUSINESS BRIDGES 2016 – događaj u čijem je fokusu bila među-sektorska saradnja.
Cilj ove konferencije koju je organizovala Asocijacija Srpskih Klastera (ASKA), uz podršku USAID-a bio je da na jednom mestu okupi predstavnike privrede iz različitih sektora kako bi zajedno razgovarali o saradnji između različitih industrija i izazovima koje takva saradnja donosi.
Konferenciju je otvorila državni sekretar Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić koja je istakla značaj međuresorne i sektorske saradnje, koja, prema njenim rečima, zapravo predstavlja preduslov za razvoj novih oblasti.
Tokom panela prisutni su imali prilike da se informišu o glavnim preprekama u među-sektorskoj saradnji ali i o svim prednostima koju ovakva saradnja donosi.
Primena ICT rešenja u agrobiznisu je poslužila kao dobar primer svim onima koji razmišljaju da uvedu ICT i u druge industrije i iskoriste neke od dostupnih fondova za pilotiranje svojih ideja.
Na B2B marketu kompanije članice ICT klastera su predstavile svoja rešenja namenjena finansijskom, poljoprivrednom, prehrambenom i turističkom sektoru, kao i niz rešenja koja pomažu kompanijama da unaprede svakodnevne poslovne procese.
Pored razmene ideja, dodatni akcenat stavljen je i na poslovnu saradnju između sektora, pa su tako učesnici pored razgovora tokom neformalnog networkinga, dodatno imali priliku da se predstave jedni drugima u toku B2B speed dating dela konferencije.
Zahvaljujemo se svim prisutnima koji su sa nama podelili svoja iskustva i primere dobre prakse!

Prezentacije sa konferencije možete pronaći na linkovima u nastavku:

Galeriju fotografija potražite na našoj facebook stranici.

post

BUSINESS BRIDGES 2016 – Lista učesnika

Asocijacija Srpskih Klastera (ASKA), uz podršku USAID-a, organizuje konferenciju BUSINESS BRIDGES 2016 – događaj u čijem fokusu je među-sektorska saradnja.

Preduzeća će u okviru ovog događaja  imati priliku da uspostave nove poslovne kontakte na speed-dating sastancima i da posete B2B market, mesto gde će biti predstavljeni IT proizvodi namenjeni drugim industrijama.

U nastavku Vam predstavljamo kratke pofile kompanija koje će svoja rešenja predstaviti u okviru B2B marketa, kao i listu kompanija, udruženja i institucija koje su se prijavile za učešće na ovom događaju.

Kompanije koje će se predstaviti na B2B marketu:

BeeWeb-BeeWeb je predložen za najbolji domaći startap u kategoriji Best Social Impact Startup u okviru Central European Startup Awards. BeeWeb će vam se predstaviti na našoj #BusinessBridges2016 konferenciji ove godine i upoznati vas svojim inovativnim cross-industry rešenjem koje izlazi u susret izazovima pčelara upotrebom IT-a.

Belit- Belit je domaća IT kompanija sa jedinstvenom selekcijom ekspertiza, visokim kvalitetom usluge i osvežavajućom inovativnošću. Stvaraju zaokružena IT rešenja koja unapređuju poslovne procese, štede resurse i značajno podižu efikasnost. Glavne kompetence su im dizajn, razvoj, implementacija i integracija IT rešenja, kao i upravljanje projektima i savetovanje.

DM DOKUMENTEN MANAGEMENT-DM Dokumenten Management GmbH iz Kragujevca, jedan je od prvih razvojnih centara strane firme u Srbiji i prva firma koja se u  Srbiji  bavi Dokument Menadžmentom. Na ovogodišnjoj #BusinessBridges2016 konferenciji DM Dokumenten Management GmbH će vam predstaviti svoje ICT rešenje koje izlazi u susret izazovima pre svega finansijskog i javnog sektora.

Food and Agriculture Cloud Technology-U žestokoj konkurenciji 269 evropskih kompanija, dobli su finansiranje kroz okvir Evropske komisije i Future Internet Ware – FIWARE i FRACTALS! FACT će svoje revolucionarno rešenje koje kombinuje jedinstven skup veština i dokazanog iskustva u oblastima poljoprivrede, IKT-a i razvoja poslovanja predstaviti na konferenciji #BusinessBridges2016.

Fractal- Fractal će na konferenciji predstaviti svoje servise MojeVino-novi komunikacijski kanal kojim ćete svojim potrošačima omogućiti da se na jednostavan način upoznaju sa Vašim vinima i vinarijom., MojaVizitKarta-mobilni veb sajt i mobilnu vizit kartu u jednom proizvodu i CouchCoach-aplikacija namenjena ljubiteljima košarke koji žele i da pomognu svom omiljenom timu.

GreenSoft- Kompanija svojim rešenjima poljoprivrednom sektoru omogućava da adekvatno upravlja kompleksnim procesima proizvodnje i svim vrstama zemljišta, u cilju povećanja prinosa, profita i smanjenja ukupnih operativnih troškova. Na ovoj konferenciji predstaviće AgroLIFE i AgroGIS softverska rešenja specijalizovana za agro sektor, bazirana na GIS tehnologiji.

INFSOFTWARE- Ova kompanija od 2009. godine isporučuje svoje servise širom sveta i sa svojim timom od preko 40 ljudi uspešno odgovara na zahteve svojih klijenata. Na konferenciji će sve učesnike upoznati sa svojim softverskim rešenjima namenjenim različitim sektorima kao što su e-commerce, trgovina i finansije.

Logik poslovna rešenja- Logik poslovna rešenja d.o.o. je firma koja se bavi razvojem poslovnog softvera za mala i srednja preduzeća. Logik rešenja u velikoj meri štede vreme i olakšavaju odlučivanje, a podržavaju rad kompanija skoro svih delatnosti. Logik Vam nudi modularna rešenja, jednostavna za upotrebu i nadogradnju prema Vašim zahtevima

Kompanije, udruženja i institucije koje će učestvovati na konferenciji:
Acin ranč
Asocijacija turističkih agencija Srbije
Asocijacija za razvoj konkurentnosti-Klasteri Vojvodine
Automobilski Klaster Srbije, ACS
AUTOSTOP INTERIORS DOO

Bitgear Wireless Design Services
cargo-partner
CARPE DIEM TRAVEL

Delhaize Serbia
DHL International Beograd d.o.o.
enLight IT Sourcing
Etno selo Babina reka
Francusko-srpska privredna komora

Harder Digital Sova
HK-Proleter D.O.O.
IKT klaster centralne Srbije,ICT CS
Inmold Plast

InTER
K & M Invest doo
Klaster modne i odevne industrije Srbije,FACTS
Klaster Panonska Pčela
Klaster turističke mikroregije Grada Sremska Mitrovica – Klaster Sveti Dimitrije
Klaster zdravstvenog, velnes i spa turizma Srbije
Kombinat, Studio za organizaciju i promociju u turizmu
Kulturni Centar Surčin
Lira doo
Mainstream
Mikroelektronika
Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija
Motonautički klub Nikola Tesla – Brod Nikola Tesla Beograd
Naučno-tehnološki park Beograd
Niški klaster naprednih tehnologija, NiCAT
Photon Optronics
Privredna komora Srbije
PuzzleSoftware
PygmyTITAN
Regionalna agencija za razvoj i evropske integracije Beograd – RAREI
SAVETNIK U TURIZMU
SGS
Srpska filmska asocijacija
SuperAdmins / IT4biz d.o.o.
Udruženje IKT Mreža, ICT Net
Udruženje pivara Srbije p.u. Beograd
Udruženje poslovnih žena Srbije
USAID REG
Vojvođanski IKT klaster, VOICT
Vojvođanski klaster organske poljoprivrede
Vojvodina Metal Klaster,VMC

post

Konferencija BUSINESS BRIDGES 2016

ASKA-horizontal-cirilicausaid-logo

Asocijacija Srpskih Klastera (ASKA), uz podršku USAID-a, organizuje konferenciju BUSINESS BRIDGES 2016 – događaj u čijem fokusu je među-sektorska saradnja.

Cilj konferencije je da na jednom mestu okupi predstavnike privrede iz različitih sektora kako bi zajedno razgovarali o saradnji između različitih industrija i izazovima koje takva saradnja donosi.

Sačuvajte datum: 25. oktobar, 2016. godine, u 11 časova. Događaj će se održati u hotelu Moskva u Beogradu, a Agendu možete pogledati ovde.

Primeri dobre prakse, koji će biti predstavljeni na ovom događaju, treba da ilustruju sve prednosti umrežavanja i među-sektorske saradnje.
Podelićemo sa vama iskustva sa rada na projektima koji uključuju različite sektore i načine za finansiranja inovativnih ideja.
Na konferenciji ćemo imati predstavnike preduzeća iz sektora auto-industrije, informacionih tehnologija, tekstilnog, metalskog i poljoprivrednog sektora, a biće prisutni i predstavnici klastera, kao i državnih i obrazovnih institucija.

Preduzeća će imati priliku da uspostave nove poslovne kontakte na speed-dating sastancima i da posete B2B market, mesto gde će biti predstavljeni IT proizvodi namenjeni drugim industrijama.

Prijave za učešće šaljite na business-bridges@aska.org.rs, najkasnije do petka, 21. oktobra, 2016.

Asocijacija srpskih klastera – ASKA

www.aska.org.rsreg-logo

info@aska.org.rs

 

post

Poziv na prvo druženje Asocijacije srpskih klastera

U utorak, 29.12.2015. godine, biće održano prvo druženje Asocijacije srpskih klastera. Okupićemo se u prostorijama Klastera modne i odevne industrije, u Beogradu, Nušićeva 4. Druženje počinje od 13 časova i pozivamo Vas da nam se pridružite i postanete deo ove inicijative.

Ovde možete preuzeti zvaničan Poziv .

Asocijacija srpskih klastera-ASKA